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QUESTIONS & ANSWERS #3

Following is the Authority’s responses to questions received regarding the subject RFB.

QUESTION #1:

ANSWER:

QUESTION #2:

ANSWER:

QUESTION #3:

ANSWER:

“If you have not submitted a PSQS to NJEDA before, can just 14B be submitted with your PSQS or
should 14A and 14B both be completed with the PSQS? And”

* As indicated in the RFQ/P —“Section 16 — Experience — Item A”:

“Evidence the requisite Experience outlined herein. To ensure that all proposals are evaluated fairly and
equitably and all pertinent information is provided in a consistent format, the Proposer shall fully complete,
sign and submit the “Professional Services Qualifications Statement” (PSQS) included herein as Exhibit V.

In the event that the Proposer has previously submitted its PSQS to the Authority’s Real Estate
Development Division, it is the Proposer’s sole responsibility to ensure that its PSQS is on file and is valid
as of the date of the Authority’s publication of the Legal Notice for this Request for Qualifications /
Proposals.

The Proposer is strongly encouraged to refresh / update Section 14 (A) and (B) of its Professional Services
Qualification Statement, previously submitted to the Authority’s Real Estate Division, to include projects
most closely related to the Experience required herein.”

And in “Section 33 —Item B”:

“ At a minimum, the Proposer MUST SUBMIT the following mandatory information items with its proposal:

A. a Fully completed and signed “Professional Services Qualifications Statement” (PSQS)
(Exhibit V)"

“If we have not submitted a PSQS before, will this submission also put us on a prequalified list for
other civil engineering services or would we have to make a separate PSQS submission to be qualified
in others areas of civil engineering? Also,”

¢ As indicated in the RFQ/P — “Section 33 — Item B”:

“Firms wishing to be considered for selection in the future as a potential provider of the type of services
described in this RFQ/P in connection with other proposed projects must have submitted a current
Professional Services Qualification Statement in accordance with the requirements of N.J.S.A. 52:34-9.3.”

* As indicated on the Professional Services Qualification Statement (PSQS):

“*Professional Services Qualification Statements (PSQS) will be kept on file at the NJEDA for two years from the
date of submittal of a complete PSQS.”

“How should Exhibits H & | be filled, considering that the RFQ/P explicitly states that subconsultants should not
be used or mentioned?”

* As indicated in “Attachment B — Compliance, Important Note”:

“If the document does not apply to your company (i.e. the “Set-Aside Information Form” (Exhibit H); you
should complete all information (i.e. number & RFQ/P title, etc.), mark those areas that are not applicable
with the abbreviation “N/A”, sign and return the document with your bid submission. Failure to do so may
result in rejection of the bid.”
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