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QUESTIONS & ANSWERS #4 
 
 
 
June 21, 2016 
 
Following is the Authority’s responses to a question received regarding the subject RFB. 
 
 
QUESTION #1: “We are interested in responding to the RFQ/P however I don’t believe we have a 

PSQS with NJEDA.  Our firm is presently prequalified with other State agencies 
including DPMC.  Not having a PSQS on file with NJEDA, would that preclude us from 
being considered for this RFQ/P for Professional Land Surveying Services?” 

 
ANSWER:  As indicated in the RFQ/P – “Section 33 – Proposal Format / Submittal 

Requirements - Item B”: 
 
  “At a minimum, the Proposer MUST SUBMIT the following mandatory information 

items with its proposal: 
 
B. a Fully completed and signed “Professional Services Qualifications 

Statement” (PSQS) (Exhibit V) 
 

NOTE:  Firms that currently have a PSQS on file with the Real Estate 
Development Division of the Authority are encouraged to update or amend 
their PSQS in response to the project specific requirements in this RFQ/P, 
including Item 14 (A) and 14 (B) of the PSQS.  Any such PSQS on file with 
the Authority, which is older than two (2) years will not be considered by the 
Authority. 
 
IMPORTANT:  Please note that the PSQS specific to this RFQ/P pertains to 
the Authority’s Real Estate Development Division.  It is not to be mistaken 
with the New Jersey Schools Development Authority Pre-Qualification 
Questionnaire (SDA PQ101) or with Department of the Treasury, Property 
Management and Construction (DPMC) form(s).  These two forms are 
separate and distinct.  In order to be considered for an award resulting 
from this solicitation, the Authority’s Real Estate Development Division 
Professional Services Qualification Statement (Exhibit B) must be on 
file and current (not older than two (2) years) as of the date of 
publication of the advertisement for this RFQ/P or submitted with the 
proposal, along with all other mandatory submittals, by the Due Date 
and Time for receipt of proposals. 
 
Firms wishing to be considered for selection in the future as a potential 
provider of the type of services described in this RFQ/P in connection with 
other proposed projects must have submitted a current Professional Services 
Qualification Statement in accordance with the requirements of N.J.S.A. 
52:34-9.3.” 


